X

Menu


Menu

Historisch weekend in Den Helder

Klassieke voertuigen op Willemsoord

historisch weekendIn 2017 is er uiteraard weer een Historisch Weekend in Den Helder. Het evenement is op zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017 op het prachtige terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord.

Als speciaal thema voor deze 21e editie in 2017 is gekozen voor militaire auto’s, motorfietsen en andere middelen van vervoer. Oldtimer automobielen en klassieke schepen uit alle andere landen zijn natuurlijk ook ruimschoots aanwezig.

Het Historisch Weekend in 2016 had als thema Nederland en was met 21000 bezoekers, mooie inzendingen, veel publiciteit en geen incidenten een groot succes.

Het Historisch Weekend Den Helder wordt gehouden op het terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord. De voormalige werf van de Koninklijke Marine bestaat in 2017 al 202 jaar en heeft terecht sinds 2004 de status van Rijksmonument.

Het Historisch Weekend is gratis toegankelijk en zorgt ieder jaar voor een groot en gevarieerd publiek, met jaarlijks gemiddeld 25.000 bezoekers. Honderden klassieke auto’s, historische vrachtwagens, oude motoren en landbouwtrekkers, militaire voertuigen en brandweerwagens samen met prachtige oude vrachtschepen, botters, stoomsleepboten en ander varend maritiem erfgoed staan garant voor een geweldig evenement. De historische markt, de spectaculaire rondritten voor de klassieke voertuigen, kinderactiviteiten, diverse optredens met zang, dans en muziek zorgen voor twee geweldige dagen.

Een groot aantal bezoekers weten de weg dit weekend naar Willemsoord te vinden. Ook de Helderse Binnenstad is het hele weekend geopend in het Historisch Weekend. Al met al win-win voor iedereen.

Meer informatie op www.historischweekend.nl (bron: hobdenhelder.nl)