X

Menu


Menu

Intocht Sinterklaas op 18 november

INTOCHT SINTERKLAAS en SINTERKLAASHUIS

sinterklaas

Op 18 november komt Sinterklaas met 3 boten naar Den Helder, de Sint met zijn Pieten hebben een flinke reis afgelegd met alle cadeaus die zij hebben meegenomen uit Spanje.

Om 11.15 uur komt de Sint met de boot aan in het natte dok van Willemsoord en zal op het sluisdeurpodium welkom worden geheten door onze burgemeester Koen Schuiling, de voorzitter van de Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad Mark de Graaf en de Spreekstalmeester Ron Ippen. De Sint en zijn Pieten hopen erop dat heel veel kinderen hem ook komen verwelkomen en vele mooie tekeningen voor hem zullen maken.

De Sint zal per koets om 12.30 uur naar de binnenstad vertrekken, om vanuit het Sinterklaashuis alle kinderen te begroeten die in de binnenstad en Beatrixmarkt vertoeven, natuurlijk zullen de Pieten ook snoep uitdelen welke door vele kinderen zeer op prijs wordt gesteld.

Sinterklaas zal tevens op de zaterdag 25, zondag 26 november, zaterdag 2 december en zondag 3 december in het centrum rondwandelen om de vele kinderen de hand te schudden en persoonlijke gesprekken met hen voeren. Het grote succes van afgelopen jaren “Het Sinterklaashuis” krijgt ook weer een vervolg , de vele duizenden tekeningen, daar gemaakt of gebracht heeft de Sinterklaas zeer verrast en wordt door hem ook zeer op prijs gesteld.

De kinderen kunnen op woensdagen 22 , 29 november , zaterdagen 18, 25 november, 2 december en zondagen 26 november , 3 december terecht in de Spoorstraat waar het “Het Huis van Wind” is gevestigd , van 13.00 tot 17.00 uur kunnen zij hun enthousiasme uitleven.